top of page

Om mig

Jeg hedder Camilla, er 53 år, opvokset i Køgeområdet, hvor jeg også bor i dag.

Siden september 2019 har jeg været indehaver af psykoterapiklinikken Terapi & Forandring i Køge, hvor jeg sideløbende med mit arbejde som underviser og mentor, har klienter med forskellige former for udfordringer i livet. 

Min interesse for selvudvikling startede for snart 20 år siden, men jeg har været undervejs i den psykologiske selvudvikling, siden jeg var 25 år, hvor jeg mistede min mor.  

Som lille og ung voksede jeg op i dét, der kaldes en dysfunktionel familie. For mit vedkommende var det blandt andet med en alkoholiseret far i et velhavende hjem. Det så rigtig fint ud på ydersiden (stort hus i et af Køges bedste kvarterer, dyr bil i indkørslen, veluddannede forældre, jeg var velopdraget og klarede mig godt i skolen). 

Det satte sit præg på dagligdagen og ikke mindst på min psyke, at der dagligt var vin og højlydte skænderier - fysisk og psykisk vold - og masser af uro. Uroen i hjemmet forplantede sig til uro i mig selv, og jeg begyndte at søge udad: flyttede hjemmefra relativ tidligt, rejste og boede i fremmede lande så snart jeg kunne komme til det, skiftede den ene partner ud med den anden og kunne ikke finde ro. Det meste af mit liv havde jeg stræbt efter gode karakterer i skolen og gode jobs i Danmark og i udlandet. Jeg havde stræbt efter noget at identificere mig selv igennem. Mit liv var måske fedt på overfladen, men under overfladen lurede en anden stemning: uanset hvad jeg oplevede og gjorde, så følte jeg mig aldrig sådan RIGTIG glad i livet, og der skulle helst altid ske noget nyt.

Dengang opfattede jeg mit liv og mig selv som stræbende, rejselysten og med trang til forandringer, men der var altid noget, der lå og lurede under overfladen - jævnligt røg jeg ind i en følelse af "tomhed", "forladthed", ensomhed og uro i kroppen. 

Hvis jeg skal nævne nogle af de ting, jeg har døjet med som følge af en dysfunktionel opvækst, så er det dødsangst, selvskade, manglende kerne-selv (at kende mig selv, hvem jeg ER og MINE værdier), jeg har været super god til at indordne mig og passe ind, jeg har ikke kunnet udtrykke mine grænser på en sund måde, jeg har ubevidst søgt drama eller rettere sagt stærke svingninger mellem det fede liv og det kedelige liv, uro i kroppen og sindet, har været mistroisk og på vagt, har haft modstand på at knytte mig til andre. Bare for at nævne nogle få... Alt i alt - og set i bakspejlet, så skriger det til himlen, at ovenstående beskrivelse ikke just er et AFBALANCERET og ÆRLIGT liv.

I en relativ sen alder begyndte jeg for alvor at arbejde med min psyke - jeg var kort og godt nysgerrig efter at finde ud af, hvorfor jeg aldrig var rigtig glad (altså sådan helt ned i maven og ind i hjertet), hvorfor jeg tilsyneladende rodede mig ud i svingende forhold og et liv i overhalingsbanen, og hvorfor nære relationer generelt var en udfordring for mig.

Jeg blev nysgerrig på at lære mig selv at kende. Det blev mit vendepunkt... 

I dag har jeg arbejdet så meget med mig selv, at jeg kender disse følelser og ved, hvad de er opstået af. Jeg har fundet roen i mig selv og fået et liv, som jeg synes er dejligt.

Fortiden kan jeg ikke lave om på - der er ikke en delete-knap - og jeg kan ikke få en ny opvækst, men jeg tror på, at man kan få et væsentligt bedre liv, bedre relationer, bedre selvværd og mere glæde og livsappetit ved at arbejde med sig selv - og oftest er det en rigtig god hjælp at gøre det med hjælp fra en terapeut. De såringer - dvs. de knubs - vi har fået i livet er på den ene eller den anden måde kommet i en form for relation - oftest i vores forhold til vores mor og/eller far, og disse såringer heales dermed også bedst i en relation.  Det behøver bestemt ikke være den samme relation - faktisk skal det oftest slet ikke være det - men de reaktionsmønstre, følelser osv man har brugt for at "forsvare sig", dukker op igen og igen i de fleste af de relationer, man så senere indgår i livet (især kærlighedsrelationer), og HER kan terapeuten faktisk være den relation, der er med til at hjælpe dig med at ændre noget.  

Du kan se oversigt over kurser og uddannelser, jeg har taget, her

bottom of page